Als gevolg van de agressieve concurrentie op de markt, komen mobiele fabrikanten en mobiele service providers met nieuwe en opvallende aanbiedingen. Ze bieden verschillende soorten aanbiedingen, zoals telefoon aanbiedingen of abonnementsaanbiedingen, SIM-lock vrije deals. Vanuit het oogpunt van de klant, zijn mobiele telefoon abonnementen beter, omdat het gepaard gaat met verschillende voordelen. Online zoeken helpt de klant bij het vinden en kopen van een goede deal .

Het is een van de populaire mobiele aanbiedingen, in deze deal tekent de klant een abonnement met de gewenste netwerk service aanbieder voor een beperkte duur en krijgt een mobiele telefoon gratis. De periode van het abonnement kan verschillen van 12 maanden tot 18 maanden of zelfs 24 maanden, afhankelijk van hoeveel de gebruiker wil . Met dit abonnement, krijgt de klant zijn of haar gewenste toestel gratis of tegen een lage prijs. De mobiele telefoons die door de dienstverlener worden geproduceerd door grote merken zoals onder andere Nokia, Sony, Samsung, Motorola en HTC. Deze sets hebben alle essentiële en geavanceerde functies die de gebruiker nodig hebben, zoals geheugenkaart, Bluetooth, WiFi, Hi-tech camera, kalender, alarm .

Men kan in de war raken bij de keuze van een abonnement voor de mobiel, vanwege het grote aantal lucratieve abonnementdeals beschikbaar op de markt. Men moet de diverse abonnementdeals zorgvuldig lezen die op de markt beschikbaar zijn. Men moet een doordachte beslissing nemen met betrekking tot het abonnement, zodat men de beste deal kan krijgen op basis van zijn behoeften en broekzakgrootte. Alle service providers zoals Vodafone , Orange , T-Mobile en O2 hebben al dit soort deals gelanceerd op de markt.

Online verkoop van mobiele portals spelen een belangrijke rol bij het ​uitleg geven aan mensen over de verschillende mobiele telefoon abonnementen, welke goedkoop en de beste zijn. Deze portals bieden betrouwbare informatie over de verschillende abonnementdeals. Ze helpen ook de klanten bij het kopen van de beste mobiele sets met gunstige abonnementen door middel van online winkelen .