Steeds meer mobiele telefoongebruikers kiezen voor de ‘goedkopere’ variant van een mobiel telefoonabonnement genaamd: ‘een sim only abonnement’. Echter, is het nadat u heeft gekozen voor deze vorm mobiel telefoongebruik weet u eigenlijk nog steeds niets. Er zijn namelijk veel mobiele telefoonproviders die dit product aanbieden en er zijn nóg meer verschillende soorten. Toch neem ik aan dat u niet teveel wilt betalen en dus is het vergelijken van de verschillende soorten abonnementen de enige stap die nog rest voordat uw telefoonrekening omlaag gaat. Nu kunt u natuurlijk alle mobiele internetproviders langsgaan om te kijken welk abonnement voor u het goedkoopst is, maar gelukkig zijn er tegenwoordig stuk makkelijkere opties. Zo zijn er websites zoals Goedkoopsimonlyabonnement.nl waarop u uw mobiele telefoongebruik invult en hierna met één druk op de knop de beschikbare abonnementen voor u vergelijkt. Wel zo makkelijk, want het scheelt u erg in de tijd.

Wat u nog wel zelf moet doen om goed te vergelijken:

Een goede vergelijking benodigd de juiste voorbereiding. Voordat u kunt vergelijken is het namelijk belangrijk dat u weet wat u wilt, denk hierbij bijvoorbeeld aan uw contractstermijn. Maandabonnementen zijn duurder dan jaarabonnementen maar bieden u wel een soort flexibiliteit, zeker voor mensen die de ene maand veel bellen en de andere maand een stuk minder zijn dit soort abonnementen een uitkomst. Is uw mobiel telefoongebruik redelijk constant? Dan kunt u kiezen voor een sim only abonnement met een jaarcontract, u hoeft deze dan toch niet te wijzigen en u bent voordeliger uit. Naast de contractduur dient u te weten wat uw mobiele telefoongebruik is, denk hierbij aan het aantal belminuten, het aantal sms’jes en het aantal MB’s dat u download vanaf het mobiele telefoonnetwerk.

Kortom: bij het sim only abonnementen vergelijken komt nog wel degelijk het één en ander kijken. Toch zijn de tools op vergelijkingswebsites zo gemakkelijk in gebruik dat zelfs een leek dit kan en zonder dat dit al teveel tijd kost. Veel succes met het vinden van het juiste abonnement!